900+kata kata bijak bahasa sunda tentang kahirupan didunia

kata-kata bijak bahasa sunda tentang kahirupan didunia - bahasa sunda memiliki variasi kata yang banyak dan memiliki keunikannya sendiri, bahasa sunda juga sering digunakan untuk merangkai motivasi, contoh kata sunda bijak, kata guyon (humor), kahirupan (kehidupan) dan masih banyak,

Nah kata kata sunda bisa kita ambil hikmah dan pelajaran nya, terutama untuk yang mengerti bahasa sunda

Yeuh ker orang sunda atau yang ngerti bahasa sunda, ini bisa dijadikan sebagai pemotivasi diri, renungan hidup dikala hati kamu merasa gundah, galau, sedih dan yang lainnya. di simak ya.

Pada dasarnya setiap orang menpunyai sifat galau, hilang semangat, itu bisa dipungkiri karena sebab putus cinta atau pun sebab lainnya, sobat bisa menyimaknya kumpulan kata kata

900+kata kata bijak bahasa sunda tentang kahirupan didunia

Jika sobat sedang galau atau sakit hati yang membuat kurang semangat atau mood berkurang, bisa baca artikel dari kustina.xyz yang bisa menjadi sebagai hiburan untuk sobat,
Yuk kita simak langsung, kata kata yang bagus agar hidupmu penuh dengan motivasi

Kata kata mutiara islami sunda.


Lamun saurang hinaan hina anjeun, ayeuna teh kasaroskeun ka aranjeunna méakkeun seueur waktos mikiran ngeunaan anjeun, sanajan anjeun henteu dipikir deui. BJ Habibie

****

Upami aya hal anu anjeun pikaresepeun henteu lumangsung, teras pikaresep, anu kajadian. Ali bin Abi Talib

****

Ngalakukeun kahadean pangleutikna, sabab anjeun pernah terang naon naon damangkeun anjeun ka sawarga.
Imam Hasan albasri

****

Makam nyaéta lawang ka akhirat teh sareng kaluar ti dunya. Lemuri sareng siksa di ditu moal aya anu langkung kuat batan di akhirat. Utsman bin Affan

****

Saha anu ngarasa karasa asih ka Allah, anjeunna kabur ti sadaya anu sanés, sareng sanggup sadayana bogoh ka anu tercinta. Abu Bakar Ash-Shiddiq

****

Anjeun nolak ngalawan Allah sareng cinta Anjeunna. Ieu mangrupa teu mungkin. Lamun anjeun bener cinta Anjeunna, anjeun kedah nurut sadayana nurut-Na. Mémang, jalma-jalma anu cinta asih daék nurut paréntah anu tercinta, Imam Asy-Syafii.

****

Dunya ieu médan pikeun Akhirat, teras Kanggo. Kusabab anjeun kedah ngénjak anu anjeun melak di dieu.

****

Jang jalma anu henteu pernah nandakan anjeun lian ti Alloh solat indungna. Sawarga dina suku Ibu

****

Pasang dunya dina leungeun anjeun. Cara nu anjeun bakal gaduh dunya bari ngatur éta.

****

Iman ngajadikeun jelema bogoh sadayana pati. Kufr ngajadikeun batur anu sieun anjeunna.

****

Mungkin sedih kuring jadi perjuangan pikeun miara kamulyaan kuring" "Alhamdulillah kanggo sadayana berharga anjeun parantos dibéré

****

Anjeunna nampi kahayang anjeun anu anjeun teras sono Anjeunna. Engké lamun solat anjeun dibales, mangka anjeun sadar sagala paduka kanggo anjeun

****

Al-Qur'an: Ieu kitab panggedéna di sakabéh buku, ieu bakal masihan catetan anu geulis mun anjeun masihan hak aksara anu diucapkeun leres kalayan kecap pagawéan anjeun

****

cara Allah nguatkeun kapercayaan anjeun ka Anjeunna ku muka hikmah ka anjeun

****

kumaha kahayang anu kualitas iman urang upami urang ngarasa dipasrahkeun kana aturan-Na

****

Alesan manusa kawates, urang sering ngajantenkeun sadaya fenomena 'relatif'. Sahingga aya nanaon sanés sareng Allah SWT

****

Kusabab kawin moal ukur ngeunaan ngahijikeun perasaan asih ti dua jelema tapi ngahijikeun dua padika diri pisan

****

Tanggalan henteu salawasna janten kawin sareng anu anu dipikacinta sanésna sanés kedah janten mate lajeng Kunaon kedah sieun teu gaduh katurangan

****

urang hirup didunia teh ngan saukur sementara jadi ulah hilap kagustis allah nu maha kawasa

****

ulah keok samemeh dipacok, hartina ulah nyerah samemeh can dilakukeun

****

ulah sien nyien kasalahan

****

lamun neangan elmu tong kagok-kagok dan elmu mah moal berat dibabawa

****

lamun urang keur sedih, kergalau, coba ngaji al-qur'an, insaallah hate urang bakal tenang

****

ulah sedih lamun dibere cocoba jeung ujian malahan kudu disukuran, eta teh allah yaahen kaurang

****

kasuksesan anu ges di peroleh ulah membuat urang jadi lengah, di ajar terus ker ningkat ken potensi diri, ameh kualitas sukses makin luhur

****

lamun urang ker usaha tong hilap ibadah jeng ngado'a, serta usahana di barengan ku niatan ibadah kagusti allah

****

ai ngarana sukur, lain saukur kerboga ka nikmatan ungkul, tapi kersusah oge urang teh kudu bersukur ameh gusti allah resepen kaurang

****

lamun batur te resepen kaurang, coba pikir hela diri urang, boga kasalahan naon urang kabatur

****

lamun rek init-initan tong hilap maca bismilah jeung ngado'a, ameh salamet dijalana

****

lamun rejeki hanyang barokah, ulah hilap sedekah jeung ibadah

****

jalma beuki malarat, nambah loba maksiat, kudu inget bakal kiamat, matakna geura solat tong loba pamenta, cukup syukuran nu aya, ulah aral subaha sok sanajan hese usaha

****

lamun dinyenyeri ku batur, tong dilawan lamun dinyenyeri dei wajib kudu dilawan, asal ulah ngamimitian

****

lamun boga masalah loba kudu rajin-rajin ngado'a, do'a moal jalan lamun teu dibarengan usaha jeung ihtiar

****

lamun hanyang jadi jelema gede (kaya) kudu daek rapekan, ulah ngeluh wae, da eweh jelema gede (kaya) menang hasil ngeluh

****

Nalika kuring ngabéréskeun teh abdi, kumaha datangna Abdi hoyong hésé, abdi ngan hoyong ngéléhkeun kabungahan abdi, abdi gé milih U Hiji

****

Lamun hirup hanyang bungah, kudu loba ngabungah ken kolot jeng batur

****

lengkah ken sampeyan (kaki) dina jalan kahadean

****

dari pada loba ngariung nu teu loba manfaatna, lewih alus mah ngariung jeng para alim ulama di mensjid, menang pahala ongkoh menang elmu oge ongkoh

****
urang kudu loba keun bersukur, urang masih keneh dibere kesempatan ker tobat kugusti allah

****

gusti allah yien sagala seuatu aya baturna, aya tangan kanan jeung aya tangan kiri, aya pintar jeung bodoh, aya manis aya pahit, kitu oge jodoh pasti gusti allah ges nyiapkeun nu terbaik

Kata Mutiara Sunda


mikirkan bahwa abdi bakalan bersama isuk memberikan abdi kakiyatan ker berjalana hari

****

Abdi mika harep mampu ngunurken waktu, sahingga abdi bisa bertemu dei jeng anjen lebih tihela dan meluangkan waktu lewih loba jeng anjen

****

Meski abdi jeng anjen terus pasea, abdi mikaharep anjen te pergi ti kehidupan abdi

****

Saat anjen berbicara, jangan berhenti, karena abdi resep suara anjen

****

Nuhun anjen tos jadi diri anjen sendiri

****

Pada saat abdi pasea jeng anjen, abdi teh peduli kana hubungan jeng anjen

****

Ngadegkeun hubungan henteu hartosna tanpa pasea. Urang pasea, tapi saatos urang urang ngahampura sareng kaasih silih leuwih ti méméh.

****

Abdi henteu tiasa tuang tuangeun nyalira


****

Naha anjeun sadar yén anjeun bener-mana anu hébat?

****

Anjeun teu kedah janten mer bentang. Cukup janten kalangkang: jalma anu teu ngalih ti gigireun kuring.

****

Muga mudik abdi simbutna janten anjeun anu salawasna pemanasan nalika narajang awak sareng jiwa abdi.

****

Abdi bogoh ka anjeun jempé, ngurus maneh ogé tanpa anjeun sadar, abdi hoyong batu dimana anjeun resep mana anu sedih pikeun tuang kaluar, hayu atuh waé ngarep ambek sadayana kubur anjeun anu kedah waktuna pikeun calmed turun.

****

Pernah ceurik pikeun jalma anu hurungkeun. Smile jeung sebutkeun "hatur nuhun" lantaran anjeunna parantos masihan anjeun kasempetan pikeun manggihan anu langkung saé

****

Nalika anjeun parantos mendakan asih leres, ulah diniatkeun deui deui. Nangkeup jeung tahan eta salami anjeun masih gaduh eta

****

Upami anjeun resep dua jalmi sami, teras milih jalmi kadua kusabab upami anjeun baha jalmi kahiji, anjeun moal tiasa bogoh ka éta jalma kadua

****

Kuring bakal jadi alesan naha anjeun seuri, marengan anjeun nalika teu saurang ogé hoyong sareng anjeun, sareng ngahapus unggal lawon anu leupaskeun anjeun. Kusabab Kami aya janten bagian tina sajarah kahirupan anjeun.

****

Awéwé anu sih anjeun mikanyaah ka anjeun meureun ambek rupa-rupa alesan tapi henteu tiasa ngantep anjeun kanggo alesan atanapi rébuan alesan

****

Kecap-kecap ieu, tangtu, upami anu diucapkeun ku jalma anu bijaksana dina hubungan, jadi leres janten kecap anu tiasa masihan kesan tina asih rongkah.

****

Kaéndahan sunda tiasa diudar nalika uji coba, anjeun kudu nyanghareupan lami-uji coba-ati ieu parantos percaya, sunda anu éndah éndah éndah deui sarta henteu ngantepkeun anjeun

****

Henteu paduli sabaraha kuring nyobian henteu hanjelu deui, masihna lawon-jalma abdi henteu tiasa dicekel deui, najan kuring jujur ​​kanggo kaleungitan anjeun ... dear dear

****

Manusa kedah janten pinter dina kaayaan masalah sarta dipirigsi kasabaran. kusabab urang terang. sadayana mahluk kedah gaduh masalah.

****

Jiwa anu angkat liar, tapi teu bisa ngarobah manah anu masih nungguan anu sami. haté kuring masih sabar ngantosan cinta anjeun ...!

****

Teken asih sanggup ngarambat diri anjeun, janten leres sareng ngajantenkeun kahayang anu sanés janten langkung geulis

****

lamun ngarecah, rarasaan pisan hanjelu tapi ngeranganna parasaan anu séjén anu dicampurkeun, cara anu pangalusna pikeun nungkulan éta sabar, kusabab waktos baris masihan jawaban anu sadaya.

****

Naon anu peryogi sieun lamun mate jiwa sanés sanés anjeunna sanés maneh ... Kuring ngan ukur diajar katiisan abdi. tur bakal murag asih pikeun panungtungan waktu. mun Allah mate jiwa dipilih.

****

Loba hal nu peryogi pikeun milih saha anu saé janten pendamping hirup ...! sabenerna éta salah ...! ngan hiji hal anu penting, nya kitu anjeunna anu tiasa ngurus haté anjeun.

kata kata bijak sunda


Titik anu teu sia upami anjeun nguciwakeun jaman baheula, Anjeun kedah ngucapkeun naon anu moal tiasa ka hareup

****

Sakapeung anjeun ngeureunkeun méré perhatian ka jalma-jalma ngan pikeun dijadikeun anjeunna sadar yén henteuna anjeun bakal bertosan anjeunna.

****

teu aya kaduhung pikeun jaman baheula anu anjeun parantos ngalaman, naon anu pasti ngeunaan kapungkuranana, euweuh urusan sabaraha parah anjeunna anjeunna tiasa ngadamel anjeun resep ieu.

****

Nalika anjeun dina titik rapuh pisan, ménta kakuatan ukur padanya.

****

Pernah karasaen nyalira atanapi malah nyalira, kusabab leresna kami henteu nyaanen-nyalira. Masih aya tuhan anu marengan urang.

****

kadang batur megatkeun pikeun cicing jauh henteu kusabab anjeunna ngadangu anjeunna, tapi kusabab anjeunna dilayungi diri tina luka

****

Ngalereskeun diri sateuacan batur masihan anjeun ngahampura

****

Janten jalma alus, teras anjeun bakal dihampura

****

Hiji hal anu sakuduna jadi reueus nyaéta nalika jalma anu mutuskeun janten dirina

****

Entong hate anu geus kaliwat anjeun, sabab anjeunna balik sarta anjeun parantos masihan eta

****

Sangkan kahareup anjeun janten hadé, cobaan ngamimitian ayeuna

****

Mangsa nu bakal datang sanes tujuan utama, tapi langkung a perbaikan tina laku lampah anu sabenerna nyata

****

Anjeun kedah terang tujuan masa depan anjeun, ku kituna anjeun terang tujuan pinuh hirup anjeun

****

Pernah ngusahakeun pikeun ningkatkeun naon anu anjeun kéngingkeun jaman baheula-terusan, ulah nyanghareupan deui ku kituna hirup anjeun henteu pegat

****

Cek anu lain-laina anjeunna sanés salawasna aya dina nalika pang luhurna kamulyaan, tapi sawaktos anjeun turun sareng tunduh kana kaayaan-karasa.

****

Teu kedah sieun kersa asih, sabab tadina moal janten jalma-jalma anu sanggup ngadamel kahirupan anjeun langkung warni tibatan sadéh.

****

Lamun aya hal anu ngucapkeun anjeun kuciwa, maksudna Alloh anu ngingetan téh kabagjaan anu lumangsung

****

Dina kahirupan, hal pangpentingna henteu asih, tapi asih Alloh swt.

****

Poho bakal hal anu sesah pajak sabab sabenerna urang pernah diajar hilap.

****

Alhamdulillah kanggo sadaya anu anjeun ngagaduhan ayeuna, sareng mimiti ngabenerkeun kasalahan anu parantos dimungkinkeun dina taun anu langkung.

****

Inget yén aya kaleungitan unggul, ulah hanjelu lamun kaleungitan, sabab asor bisa jadi awal kameunang, Inget henteu janten bangga nalika anjeun meunang, sabab meunangna tiasa awal eleh

****

 Perjalanan hirup mangrupa perjalanan anu paling hese, sabab hirupna sakumpulan percobaan sareng percobaan, supados masih tiasa ngajalankeun kahirupan anu saé, nya éta tetep tenang sareng sabar nginget Gusti moal ngeusi jalma urang, upami kami henteu tiasa, urang pasti tiasa diurus

****

kahirupan di dunya sapertos roda spinning, upami anjeun dina luhur moal kantos janten sombong jeung sombong, sabab aya kénéh loba anu ngantosan handap kalawan kajembaran sareng kajembaran maranéhanana,

****

unggal manusa parantos mampar lepat, boh mangrupa kasalahan anu gedé atawa leutik, kusabab urang asal manusa, anu pangsaéna kasalahan anu aya, dimana urang sanggup nampi sareng ngabenerkeun kasalahan éta moal moal ngulang deui kasalahan anu sakali.

****

ngimpi anu impian urang, anu karasaeun jalma ngimpi, jalma séjén atanapi kami, tangtosna urang ngarasa ngimpi urang sorangan, jadi wangga sorangan "

****

ngadamel kagagalan palajaran, keur ayaan dina mangsa nu bakal datang

****

gagalna nyaeta kasuksésan nyangsang, hal pangpentingna kuring diusahakeun sareng tiasa ngalaman

****

sadaya percobaan sarta uji coba pasti bakal aya dina kahirupan urang, padipta pasien nyaéta konci anu nyata sabab ku jalan kasabaran ka Allah salawasna bakal deukeut ka urang

****

Sakabéh solatna bakal bener, kasabaran nalika diunda saderan-Gusti, sabab abdi ngajantenkeun anjeun salawasna deukeut ka anjeunna" "Sukses asalna tina cita-cita, anu tetep ngajantenkeun kanggo kasuksésan tiasa dihontal

****

Lamun aspirasi aya di hareup panon, tetep nepi sumanget, sareng ngahontal ku doa

****

Mimiti sukses asalna tina pikiran urang, kasuksésan kondisi pikiran urang, upami anjeun hoyong sukses, teras kéngingan pikir anu suksés, sareng eusian pikiran anjeun ku anjeun suksés

****

Mimiti diajar ti mimiti, sabab ku nalika anjeun parantos gaduh sadaya anu anjeun bakal ngarasa kareueus dina diri sareng moal tiasa hilap sadaya perjuangan anjeun

****

Neneda nalika anjeun seueur masalah, caket ngadeukeutan ka Alloh kusabab Allah parantos bener sareng anu langkung kawasa

****

Kasalahan palajaran anu pohara berharga, kunaon sabab ku kasalahan anu tiasa urang diajar tina jalma kasalahan sareng ngalereskeun eta

****

Rusiah kabagjaan nyaéta kabebasan, sareng rusiah-bener kabagjaan

****

Ngahargaan sagalana nu Anjeun anggo bagikeun jéntré.

****

sabab kadang-hal sederhana bisa nyieun urang bagja.

****

Anjeun teu kedah pamenta pasangan anjeun janten atos supados anjeun senang.

****

Hal pangpentingna di dunya ieu kuciwa.

****

Upami anjeun badé janten jalma-jalma anu suksés, ayeuna kanggo nyobian nyobian pangantenna.

Baca deui :
Kata kata bijak singkat penuh makna


Terimakasih telah membaca semoga bermanfaat.