Kata Kata Bijak Kahirupan Versi Sunda

Bahasa Sunda adalah bahasa dari rumpun bahasa Austronesia Melayu-Polinesia. Bahasa sunda memiliki kosakata yang unik dan sering digunakan untuk merangkai sebuah kata kata tentang lelucon, motivasi, lucu sedih dan masih banyak lagi.
Kata Kata Bijak Kahirupan Versi Sunda
Kata Kata Bijak Kahirupan Versi Sunda gambar pixabay, kamu juga bisa membagikan artikel ini, untuk menjadi renungan hidup
Berikut dibawah ini artikel kata kata bahasa sunda yang penuh dengan nasehat dan pepatah yang bisa kita jadikan pegangan untuk bekal di kehidupan ini. kata bijak bahasa sunda ini berisi nasehat yang keluar dari para orang tua dan tokoh yang biasanya digunakan sebagai nasehat untuk anak-anaknya atau orang lain.

Yuk kita simak kata kata bijak kahirupan versi sunda

"Ngimpi mangrupikeun léngkah munggaran pikeun ngahontal kasuksésan, tapi impian éta moal nyata upami anjeun henteu hudang tina impian anjeun."

"Moal terang sabab éta jauh, teu puguh sabab sajauhna kedah diudag, anu dipisahkeun kedah dicari."

"Jalma anu suksés henteu pernah ngeluh, tapi bakal sering sibuk teras ningkatkeun diri."

"Salami anjeun yakin, teu aya anu mustahil sareng anjeun kedah yakin, yakin yén anjeun langkung saé tibatan anjeunna."

"Kadang jalan anu mulus sareng saé sering murag, tapi kedah nangtung sareng ngajalankeun sanaos kaki hese ngalih."

"Teu pernah masihan harapan ka batur, upami nyatana anjeun moal masihan haté anjeun ka anjeunna. Kusabab sabenerna cinta teu teleb pisan, nyeri pisan."

"Henteu kantos nguping yén rejeki susah, salawasna sabar sareng amanah ka Allah, upami waktuna sadaya karasa gampil bakal disederhanakeun."

"Ulah ngarasa sedih, Anjeun sorangan, cobi ningali ka langit, panonpoe sok waé nyalira tapi masih masihan sinar na."

"Jalma nuju mendakan gunung, gedena ombak laut, panjang walungan, sajauh lautan, gerak-gerak gerakan béntang, tapi seueur anu ngaliwat diri tanpa naros."

"Hirup unggal dinten saolah-olah dinten terakhir anjeun. Ngalakukeun unggal padamelan saolah-olah anjeun bos. Ngubaran dulur saolah-olah ngubaran diri anjeun. "

"Hirup dina cara anu moal dirasa isin lamun batur ngobrol ngeunaan kulawarga anjeun."

"Tujuan anu henteu ngahontal teu tragedi hirup. Tragedi kasebut henteu gaduh tujuan pikeun kahontal."

"Upami haté urang nembé dibuka, bahkan hal pangleutikna tiasa janten mujijat anu pangageungna dina kahirupan urang."

"Dinten ayeuna mangrupikeun waktos amal tanpa perhitungan, Sangi akhira engké mangrupikeun waktos pikeun itungan sareng teu aya deui amal."

"Islam ngamulyakeun awéwé sapertos raja anu dipikanyaah ku ratu-Na, indung anu dipikacinta putrana, sareng Gusti anu mikanyaah abdi-abdi."

"Hijab henteu ngan ukur pelindung pikeun awéwé, tapi ngajelaskeun kumaha kakuatan sareng kaéndahanana."

"Sabenerna masa depan henteu tujuan utama dina kahirupan, tapi pamutahiran sareng tindakan nyata."

"Henteu sadayana anu resep naon anu urang laksanakeun, tapi éta henteu penting yén anu penting nyaéta naon anu urang lakukeun sareng henteu ngarugikeun batur."

"Hésé dina ngatasi kasedihan, tapi tetep sangsara ku kasabaran, kajembaran sareng, amanah, anjeun tiasa ngalangkungan sadayana."

"Entong batur ngajantenkeun ngatur kahirupan urang, sabab hirupna pondok pisan upami urang teraskeun ngantepkeun jalma pikeun nangtukeun kahirupan urang."

"Pikeun tiasa ngojay ngalawan ayeuna, lauk anu diperyogikeun. Kusabab upami ukur ngambang, komo lauk paéh ogé tiasa ngalakukeun éta."

Baca juga :
kata kata bijak motivasi singkat
kata kata bijak bahasa sunda

Itulah kata kata bijak kahirupan versi sunda semoga bermanfaat terimakasih.