20+Kata Kata Cinta Islami Bahasa Sunda

Islam adalah salah satu agama yang sangat berkembang dengan sangat pesat di seluruh dunia. Negara indonesia adalah negara yang dominan penduduknya memegang ajaran islam dan menjadi penduduk muslim terbanyak di dunia.
20+Kata Kata Cinta Islami Bahasa Sunda Menyentuh Qolbu
Tentu sebagai umat muslim kita diwajibkan untuk menjalankan segala perintah dan menjahui larangan dalam syariat islam, tak terkecuali. Meskipun mereka adalah seorang pemimpin Negara, pengusaha, orang kaya, orang miskin mereka semua tetap diwajibkan untuk menjalankan perintah dalam agama islam.

Banyaknya cobaan yang terasa begitu berat sehingga kamu merasa ingin menyerah. Terlebih lagi soal urusan cinta, yang terkadang banyaknya polemik muncul karena cinta tersebut, berurusan dengan perasaan. Jika sekali perasaan menjadi sedih, terkadang untuk memperbaikinya sedikit, dan butuh waktu yang begitu lama.

Baca juga:

  1. Kata Kata Galau
  2. Kutipan Islami
  3. Kumpulan Kata Galau Kecewa
  4. Kutipan Hidup yang Memotivasi
  5. Kata Kata Bijak Kahirupan Versi Sunda
  6.  kata kata bijak bahasa sunda


Ada Beberapa Konsep Cinta Sejati dalam Islam

Didalam sebuah hadits di mana Abu Huraira meriwayatkan :rasulullah, damai dan berkah besertanya, mengatakan:

Sesungguhnya, Allah SWT. akan berfirman pada Hari Kebangkitan: Di manakah mereka yang saling mencintai demi kemuliaan-Ku? Hari ini, Aku akan melindungi mereka di tempat teduh-Ku, suatu hari di mana tidak ada tempat teduh selain milik-Ku.

Sumber: Sahih Muslim 2566,

Cintai orang-orang apa yang Anda sukai untuk diri sendiri dan Anda akan menjadi orang percaya. Berperilaku baik dengan tetangga Anda dan Anda akan menjadi seorang Muslim.

Sumber: Sunan Ibn Majah 4217,

Ada beberapa tingkat cinta dalam cara kita melihatnya:

1.cinta untuk Allah SWT
2.Cinta Rasulullah SAW
3.cinta para sahabat, semoga Allah senang dengan mereka
4.Cinta orang baik dan benar

Oleh karena itu, saya telah menyusun daftar kutipan Islam tentang cinta yang saya harap kamu akan menemukannya sebagai daftar referensi yang berguna dan bermanfaat.

Kutipan Islami Tentang Cinta


1."Sateuacan nyepak, anjeun kedah nyadar yén anjeun bakal nangtung ngan ukur hiji sukuna." - Achmad Mustofa Bisri

2."Lalaki éta impian tina awéwé anu sampurna sareng impian awéwé ngeunaan lalaki anu sampurna sarta aranjeunna henteu terang yén Allah nyiptakeun aranjeunna pikeun nyampurnakeun hiji-hiji ogé." (Ahmad AlShugairi)

3."Gusti parantos nyerat nami pasangan anjeun. Sadaya anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ningkatkeun hubungan sareng Anjeunna." (Anonim)

4."Ulah kuciwa kana hal anu parantos dilakukeun dina jaman baheula, hanjakal hal anu anjeun teu tiasa ngahontal pikeun masa depan."

5."berang ngobrol ngeunaan perkawinan, Gusti nyarios yén salaki anjeun nyaéta sandang pikeun anjeun. Pakéan anu cocog atanapi henteu cocok - tapi dina hal anu mana waé, éta nyertakeun ketidaksempurnaan, ngajagi sareng nyindah. "(Yasmin Mogahed)

6."Upami anjeun bogoh ka batur, hayu aranjeunna angkat. Nalika anjeunna balik, anjeunna nyaéta milik anjeun. Upami henteu, anjeunna henteu pernah gaduh milik anjeun."

7."lamun anjeun bogoh karena Allah, kanyaah anjeun moal pupus."(Anonim)

8."Ketuk, sareng Anjeunna bakal muka panto. Ngalir, sareng Anjeunna bakal ngajantenkeun anjeun sapertos panonpoé. Ragrag, sareng Anjeunna bakal angkat ka langit. Teu janten nanaon, sareng Anjeunna bakal ngarobah anjeun kana sagala rupa."(Rumi)

9."Muga sumpah ieu sareng perkawinan barokah. Mudah-mudahan susu manis, perkawinan ieu, sapertos anggur sareng halvah. Mudah-mudahan perkawinan ieu bakal ngahasilkeun buah sareng sahadé sapertos tanggal. Muga nikah ieu dipinuhan ku seuri, unggal dinten urang unggal poé di sawarga. Muga nikah ieu mangrupikeun tanda sayang, segel kabagjaan di dieu sareng di akhirat. Mei perkawinan ieu ngagaduhan wajah anu adil sareng nami anu saé, tanda saé sapertos bulan dina langit biru anu caang. Abdi kaleungitan kecap kanggo ngajelaskeun kumaha sumanget dihijikeun dina nikah ieu.”(Rumi)

10."Pecinta tungtungna teu patepang di mana waé. Aranjeunna saling sareng unggal waktos ieu. "(Rumi)

11."Perkawinan anu suksés butuh jatuh cinta seueur kali sok sareng jalmi anu sami.(Waleed Basyouni)

12."Umat anu paling sampurna dina iman nyaéta jalma anu ngagaduhan karakter anu pangsaéna sareng anu pangsaéna nuju garwa."

13."Ti Abu Hurairah, Rosulullohullah (sawarsa salam), nalika ngabaturkeun batur dina dinten kawinan, Anjeunna nyarios: "Muga-muga Allah ngaberkahan anjeun sareng ngahijikeun kalian saé." (Hadist Abu Dawud)

14."Kadang-kadang anjeun milih ngeureunkeun nengetan batur, kusabab aranjeunna hoyong anjeunna sadar henteuna anjeun."

15."Kakuatan cinta mangrupikeun kurnia anu pangpanjangna anu dipasihkeun ku manusa pikeun manusa, sabab kakuatan éta moal tiasa diusir tina manusa anu dipikacinta."

16."Awéwé anu maot dina kaayaan salakina bahagia sareng aranjeunna bakal asup jannah (surga)." (Kaagih Islam mutiara)

17."Kaéndahan di tukangeun katiisan nyaéta anjeun terang yén salamet, urang henteu butuh saha waé ka Allah SWT. "(Mutiara Islam)

18."Pilih jalmi anu bakal nganteurkeun anjeun ka jannah." (Asih ka Allah)

19."Pamajikan nyembah ngarawat salakina sapertos raja, minta dipikacinta sapertos pangeran, tapi anjeunna tetep ngingetan yén anjeunna mangrupikeun hamba Allah." (Saur wijaksana Islam)

20."Nalika kuring sareng anjeun, kami teras-terasan sadaya wengi. Nalika anjeun teu di dieu, abdi henteu tiasa bobo. Abdi ngahatur nuhun ka Gusti pikeun insomnia sapertos kieu."(Jalaluddin Rumi)

Itulah beberapa kutipan kata-kata cinta islam dalam bahasa sunda yang bisa untuk dijadikan sebagai pedoman hidup dan pegangan agama islam kutipan diatas juga bisa untuk dijadikan status fb, wa, dll semoga bermanfaat.